13.09.07 De tering ben gaar...kom net van de melkweg vandaan en tering het was weer dikke shizzle. Eerst Maroon, dikke vette band met happy Duitsersch, daarna Himsa...was behoorlijk ééntonig, toen Darkest Hour, ook vette poep en als afsluiter As I Lay Dying, ondanks het Christelijke gehalte toch behoorlijk vet :D. Aight, ga slapen, adieu.


27.08.07 "Zo ergens, m'n beste Sokrates," zei de vreemdeling uit Mantinea, "dan is daar het leven voor een mens waard om geleefd te worden, bij de aanschouwing van de eigenlijke schoonheid. Als je die ooit te zien krijgt, zul je die niet vergelijkbaar vinden met goud en kleding en mooie kinderen en jongens, bij de aanblik van wie je nu overstuur raakt. Want jij en allerlei anderen zijn bereid wanneer jullie je geliefde zien en steeds met hem verkeren, als dat op een of andere manier mogelijk was niet te eten of te drinken maar alleen te kijken en bij hem te zijn. Want moeten we dan niet verwachten," zei ze, "als het je overkwam dat je de eigenlijke schoonheid te zien kreeg, puur, zuiver, onvermengd, niet bedolven onder menselijkvlees en kleur en allerlei andere sterfelijke onzin, maar als je de eigenlijke goddelijke schoonheid in haar ene gedaante kon zien?"

- Plato, Symposion -

En btw, Hayao Miyazaki rules!!


17.08.07 Jawel, we zijn weer terug van weggeweest. Er is veel gebeurd de afgelopen paar maanden, wat een aantal drastische veranderingen in m'n leven teweeg heeft gebracht. Niet dat ik dat uitgebreidt op het internet ga bespreken, maar laten we zeggen dat het een zeer moeielijke maar leerzame ervaring is geweest, en nu nog steeds is. Wie beslist er dat het leven makkelijk of moeilijk is? Natuurlijk zijn er tegenslagen in het leven, maar het is maar net hoe je er zelf mee omgaat. Logisch natuurlijk, maar hoeveel mensen weten dan hoe dat moet? Voor mezelf is het duidelijk geworden, dat het weinig nut heeft om vast te blijven zitten in het verleden, of je vast te houden aan de toekomst, aangezien je het verleden toch niet ongedaan kan maken, en je ook niet weet wat er komen gaat. Natuurlijk zijn er wel zaken, en met name materiele zaken, die je wel kan voorspellen, maar in hoeverre kan je dat op jezelf betrekken? En met welk nut? Het leven gaat, kort door de bocht, gewoon door, mensen komen en gaan, ideeen komen en gaan, huizen worden gesloopt en nieuwe worden weer gebouwd, bomen worden gekapt en ergens anders ontstaan weer nieuwe bomen, wat is het verschil? Idd niet veel, of eigenlijk helemaal niks. We bevinden ons in de welbekende vicieuze cirkel van leven en sterven, letterlijk en figuurlijk. Aan ieder begin zit een eind en aan ieder eind zit een begin.

03.03.07 In tha pocket!!

27.02.07 Gister naar de Melkweg geweest, hc avondje..zeer goed te pruimen! We kwamen bij Omission binnen en damn wat een goed optreden, lekker geluid, strakke show...jammer dat ze uitelkaar zijn :(. Na Omission kwam Rise and Fall, ook vette shizzle helaas klote geluid met name over de zang, die dude hoorde je bijna niet. En na dit al natuurlijk Comeback Kid, GODVER! Damn wat een dikke band!

21.02.07 De Sjissel, morgen gewoon alweer 22 feb, ofwel 24 jaar geleden in 1983 om 13:30 dacht ik "zup?". Jawel morgen zijn we weer is jarig, Gumper en ik natuurlijk. Allebij wurden we 24 alleen ik natuurlijk altijd een half uurtje eerder ;), blijft toch een grappig iets. Een feesie gaat er dit weekend niet van komen dus wordt het de vrijdag daarop brothaz and sistaz, aangezien zaterdag housewaaaaaaaarming bij Maartange en Daan. Gefeliciteerd nogmaals! Zondagmiddag dan weer wel voor familie, altijd gezellig :).


M'n dvdtjes, yeah.

07.02.07 Nog even een kleine toelichting op het plaatje van de post hieronder. Op dat plaatje staan een reeks aan personen (Jezus, Boeddha, Maria Magdalena, Mohammed enz) die de “Gnosis (kennis)” bezitten. Zijn dit verschillende personen of is het er één? Als eerste Sophia (Grieks voor Wijsheid), daarna een aantal personen die wisten wat deze Gnosis inhield (en Verlicht waren) en dit verkondigde aan de mensheid om ook de Verlichting(Boeddha, Christus, Zen, Kosmos, Pleroma, Hemel, Alles) te kunnen bereiken.

Volgens de mythologien is Sophia de god die door een fout de god van deze wereld schiep maar dus wel boven deze god staat. Deze Sophia komt tot "Gnosis" en ziet dat al het materiele dat deze wereld is fout is. Gnosis staat gelijk aan Kennis, Kennis weer voor Alles, en Alles weer voor (mijn persoonlijke mening) Energie. Filosofen zeggen : Sophia staat voor "de eerste gedachte" waarvan de eerste helft van de twee, opzichzelf ging denken en zo een imperfecte wereld creeerde. Later kwamen deze gedachtes weer tot één waardoor het oploste in de constante hoeveelheid aan energie in deze kosmos. Vroeger werdt er wat ze nu noemen serieus wetenschappelijk gefilosofeerd over hoe alles in balans is met elkaar (Mayas, Egyptenaren enz) en uiteindelijk één iets is, maar ook Boeddhisten geloven in de éénwording (Boeddha, Verlichting) en uiteindelijk ook de Christenen (Christus is Verlichting) en rond 1940 hadden we natuurlijk Einstein met energie staat gelijk aan massa, oftewel alles is één. De mens is hier volgens de mythe's weer een zichtbaar overblijfsel van deze éénwording, met een god die de gnosis niet bezit, en door middel van voortplanting door de mensch deze ontwetendheid in stand houdt. De mensch zou dus moeten zoeken naar deze éénwording, (Boeddhisten zeggen d.m.v. het los laten van het materiele om je heen, sommige Gnostisch Christelijke teksten zeggen hetzelfde) door verder dan z'n eigen realiteit te kijken (Plato), om zo dus los te raken van de materie.

Sophia was de benaming voor Alles. De personen die de Gnosis verkondidge wisten ook wat “Alles” inhield. Dit is Sophia in menselijk lichaam, oftewel de menselijke geest die de Kennis bezit (gevangen in een lichaam) tot het de Verlichting (is : Het, Alles, God, Kosmos, Boeddha, Zelf enz) en dus niet terug reincarneerd maar één wordt met de energie. Tis ook alleen de Bijbel dat spreekt over de kruisiging van een Christus en dit ziet als iets vreselijks, terwijl dit niet wordt bedoeld.

Jup, dus....net nog ffkes langs Bazz geweest voor z'n bakkie, z'n computer deed nogal vaag...ook nie zo gek met een CPU van rond de 90c ;). Maar helaas niet meer te fixen, iets te lang doorgedraait onder deze conditie denk...niggaz

01.02.07 Sja ,het geloof. Ik begin me steeds meer te verdiepen in de oorsprong van het Christendom en je komt aardig wat zeer interessante en wijze shizzle tegen als je zo aan het lezen bent. Tjek bijv. het volgende, Paulus (de apostel) zweeft in een visioen door de 9 hemellagen om uiteindelijk de 10de te bereiken (de Verlichting). Opzich al opmerkelijk dat er in deze vroege Christelijke teksten over meerdere hemellagen en Verlichting wordt gesproken (Boeddhisme?), iets wat in bijna alle "niet-in-de-bijbel staande" teksten centraal staat. Maargoed, deze Paulus dude zoeft langs de 4e hemel en ziet een andere dude ondervraagt worden door een poortwachter. De ziel van de dude blijkt niet voldoende geevolureerd te zijn om langs de wachter te mogen (de vragen zijn fout beantwoord) en de ziel reincarneert weer in een menselijk lichaam.

Dit is natuurlijk maar en heel klein stukje tekst, uit de Nag Hammadi codex (een boek die ik nu aan het lezen ben waarin teksten staan van voor en na Christus) waarin o.a. ook meerdere scheppingsverhalen staan. Over het onstaan van de Kosmos, de schepping van de Wereld en het heelal. Het mooie van deze mythologien is, is dat ze veel dieper gaan dan de scheppingsmythe uit het Oude Testament. Zo is er niet maar 1 God maar zijn er meerdere, uiteindelijk blijkt ook nog is uit al deze mythes dat de god die Christenen van nu aanbidden nog de verkeerde "God" is ook, en blijkt er een hele andere bedoeling achter dit verhaal te zitten. Misschien dat ik hier later nog een keer op in ga, tis best ingewikkeld.
Maar ook de evangelien die de Bijbel niet hebben gehaald zijn te interresant om te laten liggen. Veel van deze verhalen gaan (net zoals in de Bijbel) over Jezus, in de Bijbel wordt deze baardmansch als een dude gezien die wonderen verricht en uiteindelijk een leidensweg moet ondergaan. Hier onderwijst hij z'n leerlingen over de Kennis in Jezelf oftewel de Gnosis (is Grieks voor kennis), en verteld Hij ook dat ze de verkeerde God aanbidden. Ook te veel om over te zeggen, misschien laters.

Wat mij uiteindelijk zo boeidt in deze shizzle, is dat bijna elk geloof (Christelijk, Islam enz)of levenswijze (boeddhistische, Zen enz) uiteindelijk uit 1 gedachte komt, en dat is gewoon zo overduidelijk te lezen in bijv waar ik nu mee bezig ben, de Nag Hammadi codex. Hier staan ontzettend veel mythologische, evangelische en filosische(zelfs door Plato geinspireerde) verhalen in, die spijtig genoeg de Bijbel niet hebben gehaald, iig niet in dit formaat.
En sja, opzich wel zonde, want het gaat hier allemaal over Zelfkennis en Eenwording...niet over een duder met een baard op wolk of wat voor achtelijke afbeelding dan ook.

Sja moest het toch een keer kwijt, je blijft deze shizzle gewoon lezen, te interessant.
Ik ben nu op blz 601 v/d ongeveer 1144, dus heb nog ffies. Andere aanraders zijn "Het Evangelie van Judas" en "de Dode-zee rollen". Pas twee boeken gelezen, met m'n 3de bezig (die tot nu toe toch echt wel het volledigst en interressantst is) en nog aardig wat te gaan, Aight!

27.01.07 Afgelopen donderdag naar A Wilhelm Scream geweest in de Melkweg en DAMN wat een vette show. Jazekers mensen de leuke showtjes komen er weer aan, tjek onderstaand lijssie maar is ffkes.

melkweg
26/02 comeback kid/rise and fall/justice/final prayer/omission
28/02 jedi mind tricks
01/03 kid koala
24/03 poison the well
27/03 air
29/03 sick of it all
17/04 lagwagon
24/04 new found glory
29/04 rise against
10/05 alexisonfire

paradiso
09/03 deftones/will haven

Waar ik iig zekers heen gaat is natuurlijk Omission (support your local scene zoals ze zeggen ;)), Poison the well is niet echt meer wat het geweest is maar toch de moeiete waard hoop ik. Heb de dudes 3 x mogen meemaken en alle 3 de shows waren dik, dus komt wel goed denk. Lagwagon lijkt me ook lachuh, vindt Jettertje ook leuk. Rise against moet ik ook toch een keer gezien hebben, en waar we natuurlijk zeker heen gaan....Deftones in Paradiso! Hell yeah, fuck de HNM.

13.01.07 Zoals ik hieronder al schreef, kon ik het niet laten om toch een LANpapert te knallen, dus bij deze...:)

08.01.07 Daar zijn we weer is, en allereerst natuurlijk de beste shizzle toegewenst voor het jaar 2007 welteverstaan. Dit jaar niet echt voornemens, gewoon verder gaan met je ding en andere beslissingen nemen als je er zelf aan toe bent (heb trouwens ook niet echt iets kunnen verzinnen ;)). Afijn, tjil een X-box van m'n brotha Frits gekocht. Omgebouwd, internet, gratis spellen, heerlijk. Tjek de pix hieronder, brotha Cheiz had z'n beamert meegenomen en toevallig stonden de kasten die daar normaal staan in de verf (in de slaapkamer), heeuwj.
Over twee weekies is het trouwens ook weer tijd voor THE ALLMIGHTY LAN, poppen met kurkdoppen zeggen ze dan! Q, er wordt er natuurlijk weer eentje op je naam gedropped ;). Oja ik weet niet of ik het kan laten om geen LANwallpapert te maken hoort!

03.12.06

05.11.06 Sja mensen, alweer een tijd geleden maar nog steeds alive. Alles lekker hier, momenteel nogal verkouwe! maar das ook niet zo gek met het mindere weer waar we ons hedendaags in verkeren. Ik persoonlijk vind er echt geen drol aan, wind, regen, kou, sneeuw....maargoed, doe je er aan. Trouwens alweer een tijdje in m'n bezit maar moet het toch nog ffkes sharen, m'n Creative Zen vision:m. Prachtig mp3 spelertje waar de iPod toch echt niet tegen op kan hoort! naar mijn mening. Ben tegenwoordig ook weer een beetje actief in de muziek. Samen met Reinier en Laura de aanzet naar een nieuwe band aan het beginnen. Momenteel zijn we nog wat covertjes aan het spelen van Thursday, Coheed and Cambria en Refused en dit straatje willen we op een gegeven moment ook wel inslaan als het om eigen nummers draait, ben benieuwd!

10.10.06 Afgelopen zondag naar de Melkweg geweest, Mogwai welteverstaan en DAMN! wat een ongelofelijke strakke, technische en vette band is dat. Het hele concert had gewoon iets "magisch", dit ten eerste omdat er maar op 2 nummers werdt gezongen en bij de instrumentale nummers hadden de lichteffecten ook hun beste beentjes voortgezet...echt vet. Maar met deze shizzle achter de rug keren we ons naar aankomend weekend, waarin natuurlijk het LANfestijn plaats vindt! Ik zeg "natuurlijk" weer KNALLEN de mannschaft is iig goed aanwezig (14 man als ik het goed heb) DUS! Hier de LANpapert! Q, ik zal ze allemaal een headshotje droppen op jou naam....panamaat!

13.08.06 Yezzzzzz, van 29 aug tot 5 sept zitten Jetter en ik met onze lazy asses in de Costa Brava te chillen! Lekker een paar dagies zon, zee, zand...iets wat hier de laatste dagen ontbreekt helaasch. Maar we hebben er zin an! dus Spanje, here we come!

08.08.06 SAY WHAT?! Ik hoor dat er plannen voor een LANparty zijn? Wat mij betreft altijd goed? PEOPLE??? LAAT JE HOOOORRREEENN!!! hehe maargoed is altijd leuk natuurlijk, kan Gijs Windhoofd ook eindelijk een keertje meeknallen met z'n nieuwe bakkie, en P sprak me laatst aan op msn (las ik vanochtend op m'n werk :)) en die vertelde dat ie nog wat leuke LANgames had...dus brotha, jij komt er niet meer onderuit iig ;). Als er animo is volgt de LANwallpapert natuurlijk snel, ghe.

06.07.06 Yeah niggaz! M'n Acer AL1916Widescreen is binnen! en damn wat een tering vet dingetje, breedbeeld is echt zwaar relaxed voor een desktop. Gamen gaat trouwens ook chill, half-life 2 ep 1 en prey doen hun werk goed zeker als je je video-opties op 16:10 knalt :):) Op m'n werk is het momenteel haast niet uit te houden door de hitte, iedereen heeft uit wanhoop maar een ventilator aan zich toe geeigend want de mussen vallen letterlijk van het dak..., maar goe mij hoor je niet klagen hoor, dit is namelijk echt de chillste baan van alle shizzle baantjes die ik heb gehad en ik leer er ook nog de tering veel van. Gaat er in het weekend gebeuren eigenlijk?.....naar timboektoe toe?

27.06.06 Dat half-life een vet spel is weten we al langer dan vandaag...dat half-life 2 nog vetter is weten we ook. Maar deze heeft mothafucka heeft half-life 2 episode 1 weten te bemachtigen, en damn wat een vet spel met natuurlijk weer damn vette graphix! Tjek voor jezelf..En dat binnenkort allemaal op deze monitor die ik deze week binnenkrijg :D

11.06.06 Mensjes die graag met RSS werken kunnen nu ook mijn site binnen halen, tjek weblog.xml en voeg toe die happert! Gister trouwens zwaar relaxed gechilled op Beeckestijn, altijd gezellig, zekers als Pete Philly ook van de partij is en de band van Ed (Samaritan) was ook lekker aan het knallen...ik kwam er serieus halfdoof weer vandaan. Fototjes staan iig online, dus tjekken maart!

goto top

ololo
ololo
ololo